Hjem > Blog

Leg giver ældre mere livskvalitet

Af: Redaktionen - 5. april 2018 11:28 399

Leg giver ældre mere livskvalitet


Mange forbinder typisk leg med børn. Men nu viser helt ny forskning, at det også er vigtigt, at ældre får spillet spil og leget, da det er bevist, at det forøger ældres sundhed samt deres generelle trivsel.

 

Leg og spil har en stor og positiv effekt på ældre mennesker, slår forskere fast. Ældre, der leger sig igennem tilværelsen, får generelt set en sundere krop og bedre hukommelse, når man sammenligner med andre ældre.

 

Ældre er helt overordnet set gode til at lege. De lægger gerne kabale, løser krydsord og indsætter tal i Sudokuer, men i denne digitale tidsalder er det faktisk også mulighed for at spille spil online. De ældre, der er i stand til at anvende computere, har siden liberalisering af spillemarkedet haft mange muligheder for at spille online. Unibet er en af de online platform, hvor det er muligt at spille både klassisk og mere moderne spil. Hvis den ældre godt kan lide at se sportsevents i TV, så er det faktisk også muligt at spille på de kampe, han eller hub følger med i hos netop Unibet.

 

Legen er altså af afgørende karakter for netop ældre, hvilket skyldes at den tvinger dem til at være i nuet, samtidig med at den skaber nydelse og latter. Der er lavet forsøg med demente, der viser at også denne gruppe af ældre har ekstremt godt af at lege.

 

De forsøg på ældre, der er lavet med leg, viser desuden, at de ældre, der leger, kan mere med deres krop, end dem der bare bliver sat til at motionere, fordi det er sundt. Det ser altså ud til, at det bedre kan betale sig at få ældre til at få en fysisk hobby end at tvinge dem ned i et fitnesscenter, hvor det legende element ikke nødvendigvis er tilstede. Hvis ældre mennesker skal kunne mere med deres kroppe i fremtiden, handler det altså om at få dem til at lege endnu mere, end de gør allerede.

 

Både kabale, krydsord og spil på nettet giver de ældre muligheder for hjernegymnastik, men derudover er det også vigtigt, at de ældre kommer ud og leger fysiske lege med jævnaldrende, slår den nye forskning altså fast.