Hjem > Blog

Har du overblik over din økonomi?

Af: Redaktionen - 4. oktober 2018 11:40 1656

Har du overblik over din økonomi?

Har du, ligesom mange andre pensionister, svært ved at få økonomien til at hænge sammen? Ved du hvor og hvordan du kan spare penge? Eller skaffe nogen ekstra?

 

Se denne lille guide med tips og tricks til din økonomi.

Spar på pengene

Som pensionist, kan det godt være svært at få økonomien til at hænge sammen. Man skal spare alle de steder man kan, men det kan være svært at få det fulde overblik. Hvor skal man spare og hvordan skal man spare?

Man har måske nok fundet noget billigt at bo i, men det er ikke den eneste post man kan spare penge på. Der er et hav af løsninger og tilbud, som kan give din økonomi et kæmpe pusterum. Her kan du nemt og hurtigt få et overslik over hvordan, hvornår, hvorfor, hvor osv. du kan spare penge.

Bredbånd

Kan du spare penge på dit bredbånd? Du kan nemt og billigt skifte dit bredbånd. Har du brug for et overblik over de billigste og bedste bredbåndsudbydere, så klik på linket foroven.

Bolig

Får du boligsikring og varmetilskud?
Hvis ikke, så er dette en stor post at spare penge på. Du kan flytte i en pensionist/ældre bolig, hvor huslejen bliver en del nedsat. Da du både kan søge om boligsikring og varmetilskud.

Betaler du for meget på dine forsikringer?
Forsikringer er et stort behov, men også en meget dyr post. Hvis du har både bilforsikring, indboforsikring, ulykkesforsikring og hundeforsikring kan det hurtigt løbe op.
Undersøg alle dine muligheder på forskellige priser og dækninger hos forskellige selskaber og sammenlign mindst 2-3 tilbud på forsikringer, før du beslutter dig om at skifte selskab.

Hvis du allerede har tænkt på at sparer penge, men alligevel mangler lidt luft i økonomien, så er det også en mulighed at låne.

Lån til det nødvendige
Der findes mange former for lån. Bl.a. kviklån, banklån, forbrugslån osv. Men hvad er bedst?
Du kan låne fra 1.000 kr. til 400.000 kr. alt afhængig af dit låne behov. Der er en masse ting der skal overvejes inden man låner.

Renteomkostningerne

Hvad betyder det for lånet?
Renterne er et gebyr, som man betaler for at låne pengene i en periode. Det er en pris, man betaler for at have det lånte beløb til rådighed på sin konti. Renterne beregnes i procent af det fulde lånte beløb. Renterne må helst ikke være for høje, da det forudsætter, at du måske aldrig bliver gældfri igen.

Løbetiden

Løbetid er længden af lånets betalingsperiode. Denne aftales mellem låneudbyderen og låner, omkring hvornår og hvor meget, der skal betales i afdrag. Typisk bliver betalingsperioden opgjort i måneder, hvor du skal betale et fast beløb af på dit lån hver måned. Når du overvejer længden på dit lån, så bør du kigge på din økonomi.

Hvis du gerne vil låne penge kan du låne her.

Her finder du også meget mere information omkring dit lån, og hvordan du skal forholde dig i forhold til lånet.