Hjem > Blog

Guide til at få pensionistlivet til at hænge sammen økonomisk

Af: Redaktionen - 5. september 2018 12:02 974

Guide til at få pensionistlivet til at hænge sammen økonomisk

Der er fordele og ulemper ved at være pensionist.

Den altoverskyggende fordel er, at man nu har tid og frihed til at gøre, hvad man vil.
Dog kan økonomien naturligvis sætte nogle begrænsninger, da man selvsagt ikke kan rejse jorden rundt uden penge. Faktum er, at ikke alle pensionister har lige mange penge at gøre godt med.
Derfor bringer vi denne guide til at få pensionistlivet til at hænge sammen økonomisk.

 

Omlæg evt. dit boliglån

Omlægning af lån er et emne, som de fleste har hørt om, men som langt fra alle boligejere bruger tid og energi på at sætte sig ind i. Det er en skam, da der kan være mange økonomiske fordele ved at lægge et lån om.

 

Det koster selvfølgelig en vis sum penge at omlægge et lån, men regner man på de forventede besparelser, vil det ofte give god mening alligevel. Det er i hvert fald noget, man bør undersøge nærmere. Kontakt din foretrukne bank for at høre mere om mulighederne.

 

Få lagt et budget – og overhold det

Ingen forventer, at du kan udarbejde et komplet budget, men så er det jo heldigt, at du kan overlade den opgave til din bankrådgiver. Det svære er ikke at lave budgettet, men derimod at overholde det. Det er ikke desto mindre en disciplin, som du skal mestre, hvis du ikke skal sætte dig selv i en uønsket økonomisk situation.

 

Der er intet hokuspokus over et budget. Der er i grunden blot tale om en oversigt over dine indtægter og udgifter, som meget gerne skal balancere. Du behøver ikke at pille ved dit budget, når det først er blevet lavet, medmindre din indtægt stiger, eller du får nye eller højere udgifter til bolig, forsikringer eller noget helt tredje.

 

Hold dine udgifter til møbler nede

Som pensionist er det meget sandsynligt, at du allerede råder over en masse møbler og interiør, men det er ikke ensbetydende med, at du er glad for dine møbler. Tiderne skifter – og det samme gør boligindretningen. Derfor er der ikke noget at sige til, at du gerne vil have udskiftet de møbler, som du har haft stående i hjemmet de seneste 10-20-30 år.

 

Selvom det er fornuftigt at købe nye møbler fra tid til anden, så er der ingen grund til at betale flere penge end højst nødvendigt. Du kan gudskelov shoppe billige møbler på nettet. Du kan for eksempel spare penge på dit næste sofabord ved at klikke her. Et nyt sofabord kan faktisk gøre underværker for en stue, som ikke er blevet opgraderet i mange år.