Hjem > Blog

Gør din hverdag mere mobil med en el-scooter

3. oktober 2017 09:47 3

Det kan som ældre eller gangbesværet være svært selvstændigt at komme omkring, men en el-scooter har længe været en dyr løsning på dette problem. Efter den nye servicelov, ser det dog væsentligt lysere ud, hvis man vil anskaffe sig personlig transport.

 

Har man gangbesvær på den ene eller den anden måde, kan det være en fordel at anskaffe sig el-scooter. Ikke alene er det en nem måde at bevæge sig rundt på, men det er også en selvstændig transportform, som gør ældre og gangbesværede uafhængige af andre mennesker i langt højere grad, and for eksempel en normal kørestol. Det har dog altid været en dyr fornøjelse at anskaffe sig en el-scooter, men ikke desto mindre er det et utroligt godt alternativ til at være afhængig af andre, når man skal rundt.

 

Mobilitet er lig med frihed

Når man som gangbesværet har brug for hjælp til selv de mest basale opgaver, såsom en tur ned og handle eller at tage på visit, føler man det fængslende, da man får frataget alle former for spontanitet og dermed også fysisk handlekraft. En el-scooter hjælper dig med at vinde en smule af den frihed tilbage, som du har mistet. Der findes et hav af immobilitetsscootere, som kan hjælpe dig i forskellige situationer. Hos https://fonixkomfort.dk/ kan man se en del af det store udvalg af el-scootere.

 

Når bilen skal skiftes ud

Mange ældre er af forskellige grunde nødsaget til at skaffe sig af med bilen. Det kan være af helbredsmæssige problemer, hvilket resulterer i, at du mister kørekortet, at du er nødt til at anskaffe dig et andet transportmiddel. Tidligere har det dog været en dyr fornøjelse at anskaffe sig en el-scooter, blandt andet på grund af afgifter, men efter den nye servicelov er trådt i kraft, er det blevet væsentligt mere realistisk at have en el-scooter, selvom man er på folkepension. Skat.dk oplyser desuden, at det er blevet muligt at få kørselsfradrag, hvis man opfylder en række krav i forhold til immobilitet og arbejdssituation. Dette er med til at gøre el-scooteren til et endnu mere attraktivt transportmiddel, hvis man af grunde ikke kan have en bil, eller har bangbesvær.