Hjem > Blog

Gode råd til at få mere ud af din pension

Af: Redaktionen - 4. oktober 2018 11:34 1722

Gode råd til at få mere ud af din pension

De færreste danskere er klar over, at de kan booste deres egen pension, blot ved at hjælpe af et par enkelte små trick. Danskerne er nemlig rigtig gode til at overforsikre sig, og det koster dyrt på pensionen.

En gennemsnitlig dansker kan faktisk spare mere end 120.000 kr. ekstra op i pension, hvis man blot flytter 1.500 kr. om året. Danica Pension har foretaget et tjek baseret på 73.830 kunder, og her viste det sig, at størstedelen var overforsikrede. De 73.830 kunne øge den samlede pensionsopsparing med hele 900 mio. kr. hvis de blot valgte at flytte deres overforsikringer ved tab af erhvervsevne eller dødsfaldsdækning til deres pensionsopsparing.

Der er mange milliarder på spil

Danica Pension har blot foretaget et tjek blandt deres kunder, men hvis deres statistikker kan bruges på resten af befolkningen, så svarer det faktisk til, at danskerne snyder sig selv for mere end 4 milliarder kr. i opsparing til pensionen.

Det eneste det kræver, for at man kan få fat i de penge er, at man sparer de steder, hvor man er overforsikret.

”Hvordan man skal være dækket, ændrer sig i løbet af livet, i takt med at man får børn, flytter mv. En nyetableret familie med relativ stor boliggæld og små børn har brug for mere tryghed for indkomsten, end en familie med stor opsparing og børn, der mere eller mindre er fløjet fra reden,” lyder det fra Mads Moberg Reumert der er seniorøkonom i Danica ifølge Finans.dk.


Lejlighedskøb kan også
booste din pension

En anden metode man kan booste sin pension på, er ved at investere i en lejlighed. Dette er naturligvis en mere omfattende metode, end at flytte lidt penge frem og tilbage, men gør man det rigtigt, kan der være mange penge at hente.

Hos PrivatRevision har indehaver Christian Bækmark foretaget et regnestykke, hvor han tager udgangspunkt i, at man har 500.000 kr. på sin pension i en 12-årig periode, og hvordan det ville se ud, hvis man i stedet investerede de 500.000 kr. i fast ejendom.

Ved at lade pengene stå på pensionsopsparingen, ville man have forvandlet de 500.000 kr. til 900.000 kr. efter 12 år. En ganske pæn forøgelse, men alligevel ikke nær så meget, som hvis man investerer i en lejlighed.

Her viste regnestykket nemlig, at man i samme periode kunne have fået de 500.000 kr. til at vokse til 1.4 mio. kr. hvis man i stedet investerede i en ny toværelseslejlighed. Der ville man skulle betale 280.000 kr. i skat, hvilket fortsat er en stor forøgelse i forhold til pensionsopsparingen.

Dog er der den smarte finte, at man kan benytte sig af forældrekøbstricket. Her kræver det, at man sælger sin nuværende bolig og flytter ind i lejligheden man har investeret i for en kort periode. Når den derefter bliver solgt, vil der ikke skulle betales skat. Dermed vil man have sparet 500.000 kr. mere op end hvis man blot lod pengene stå på pensionsopsparingen.

Mangler du penge til at fuldføre din drøm om at købe et hus, eller er du bare fristet til at se, om du også kan få en støre pensionsopsparing, så lån penge hos Moneybanker, og se om de ikke kan hjælpe dig på vej.