Hjem > Blog

God økonomi som pensionist – hvordan?

24. august 2017 10:12 1

Tilværelsen som pensionist er for mange en periode i livet, hvor der er tid til at gøre de ting, der længe har været en drøm. Det er dog langt fra alle, der har det økonomiske overskud til at gøre drømmene til virkelighed. Men sådan behøver det ikke at være, da der er gode muligheder for at planlægge sig ud af de økonomiske kvaler.

For mange handler det om, at overgangen fra arbejdsmarkedet til pensionen, ikke har været forberedt godt nok – eller måske slet ikke påbegyndt. Der er forskellige ting, der skal tages stilling til, når grænsen til et liv på pension krydses. Ikke nok med at den nye tilværelse som pensionist kan være svær at vende sig til, så er man samtidig tvunget til at overveje, hvordan økonomien ser ud.

Hvis du drømmer om at gøre dit pensionistliv til et godt et af slagsen, hvor du kan slappe af med ro i sindet og styr på økonomien, så kræver det, at du gør forarbejdet godt og grundigt.

Brug din bank

Et af de steder hvor der er masser af hjælp at hente, er i din bank. Her finder du svar på alle de spørgsmål, der vedrører økonomi og pension.

Først og fremmest handler det om, at du skal skabe de bedste forudsætninger for din pensionisttilværelse, der er mulige for dig. En måde at gøre det på, er som det første at få skabt et overblik over dine og din eventuelle samlevers økonomiske og praktiske forhold. Virker det uoverskueligt, kan din bankrådgiver med garanti være behjælpelig og give dig nogle gode værktøjer.

Et overblik over de store poster på økonomien såsom hus og bil vil gøre det langt nemmere at lægge et budget indenfor de rette rammer. Her kan banken også være til stor hjælp, hvis det kniber med at holde overblikket. Budgettet vil give en bedre forståelse af den økonomiske situation og dermed også mulighederne for at udleve pensionistdrømmen.

Med andre ord: Skab et overblik, læg et budget og få ro i maven.

Et godt, nemt og sikkert alternativ

Med de økonomiske rammer sat for pensionisttilværelsen er det langt nemmere at planlægge, hvad tiden skal gå med og hvilket drømme, der skal realiseres. Hvad enten det er en rejse til dig selv, en ny garage til bilen eller mast til sejlbåden, så er det nu, der er tid – men kan økonomien så samtidig hænge sammen?

Med det rette lån tilpasset din privatøkonomi, er dine drømme ikke så urealistiske, selvom økonomiens ender ikke når helt sammen. Overvej hvad du skal bruge lånet til, før du ansøger, så du kun låner det, du skal bruge. Undersøg mulighederne her og få det fulde overblik.