Hjem > Blog

Få styr på økonomien som pensionist

Af: Redaktionen - 29. maj 2018 15:42 1131

Få styr på økonomien som pensionist

Pensionisttilværelsen er den periode af livet, hvor de fleste personer gerne vil nyde den store mængde af fritid, samt have økonomisk frihed til at gøre de ting som man har lyst til at opleve. Mange pensionister tager eksempelvis på store verdensrejser og oplever verden på en måde, der ikke er mulig med fuldtidsjob og hjemmeboende børn. Der er imidlertid også mange pensionister som ikke når at få oplevet de ting som de gerne vil - her er økonomien ofte en hindring. I denne artikel kan du læse, hvordan du kan få styr på økonomien som pensionist.

 

Vær ude i god tid med pensionsopsparingen

Det første punkt henvender sig til personer, der endnu ikke har nået pensionsalderen. Nemlig - gå i gang med at spare op til pensionen i god tid. Det er helt centralt for den økonomiske frihed som pensionist at have en pensionsopsparing, der sørger for, at du kan opretholde et indkomstniveau, der er på niveau med indkomsten ved dit tidligere fuldtidsjob. Den letteste metode til at opnå en stor pensionsopsparing er at begynde så tidligt som muligt - helst lige så snart, du kommer ud på arbejdsmarkedet i alderen 25-30 år.

 

Det drejer sig nemlig om et investeringskoncept. Med lang tidshorisont følger stor risikovillighed, hvilket tilsvarende leder til et højere afkast. Ved rentes rente-effekten over 30-40 år, vil de penge som du lægger til side som 25-årige kunne fordobles mange gange. Selvom det er for sent for nuværende pensionister, er dette råd helt essentielt for unge personer på arbejdsmarkedet.

 

Sammenlign dine forbrugslån

Hvis du er blevet fristet til at tage et forbrugslån online, er det en rigtig god ide at tjekke om du betaler for meget i rente. Tendensen er, at det generelle renteniveau er faldet drastisk over de seneste år, men renten på de fleste udbydere af forbrugslån er ikke faldet tilsvarende. Du kan derfor med fordel benytte en lånesammenligningsside til at se om du betaler for meget for dine forbrugslån.

 

Man behøver ikke at eje sit hus

Mange personer går med den opfattelse, at de i løbet af livet gerne vil afdrage på hele sit lån i huset og deraf sidde “gratis” uden at betale husleje i form af rente og afdrag. Ud fra en økonomisk betragtning er dette dog en misfortolkning, da mange pensionister faktisk sidder i et hus der er betalt af, men ikke føler, at de har særlig mange penge til rådighed hver måned.

 

Faktum er dog, at 2-3 mio. kr. er bundet i huset og dem får du som pensionist ikke selv glæde af - disse penge går blot videre til dine børn når du engang går bort. Ud fra en økonomisk tankegang, bør du deraf bevæge dig væk fra tanken om, at du bør eje dit hus og i stedet tage et realkreditlån på 80% af boligens værdi og investere pengene, samt bruge en del af dem på de oplevelser som vil skabe glæde for dig i pensionisttilværelsen.