Hjem > Blog

Få styr på de praktiske foranstaltninger i efteråret så du er klar til vinteren

30. oktober 2017 21:21 11

Få styr på de praktiske foranstaltninger i efteråret så du er klar til vinteren

Om efteråret er det en god idé, at få styr på de praktiske foranstaltninger inden der venter en kold vinter. Det handler både om din bolig, de små hængepartier du evt. måtte have og så kan du også overveje at tyvstarte på juleforberedelserne, så du undgår en stresset december.

Få styr på hængepartierne

I løbet af hverdagen, kan der for mange godt opstå små hængepartier, som ikke bliver ordnet, fordi det er nemmere at udskyde opgaven. Også selvom du lever som pensionist, kan der godt komme mange hængepartier, som er nemme at udskyde og dermed ikke bliver gjort i første omgang.

Hængepartier kan fx være at få ringet til forsikringen, få ryddet op i nogle papirer eller få kontaktet lægen. Det kan også være tandlægebesøget, der er blevet udskudt, fordi tandlægen ikke er favoritstedet at besøge. Men du kan heldigvis nemt finde en dygtig tandlæge, der også kan hjælpe hvis du fx har tandlægeskræk.

Her op til de travle juledage, kan du også overveje at give sig selv lov til lidt selvforkælelse fx med et lækkert fodbad eller en tandblegning, så du er klar til julebillederne.

Tjek op på din bolig
Punkt nummer 2, som er en god idé at sørge for er i orden i løbet af efteråret er din bolig. Vi nærmere os vinteren, hvor vores bolig skal kunne klare meget, når temperaturen ryger ned under 0 grader.
Det, du især bør være opmærksom på omkring din bolig, er tagrenderne og facaden på boligen. Tagrenderne skal ofte tømmes i løbet af efteråret, fordi der kommer mange blade ned i. Hvis tagrenden bliver overfyldt, kan det overskydende vand ryge ned over facaden, som godt kan resultere i store skader på huset. 
Samtidig er det også en god idé at tjekke op på om dine vinduer og døre er helt tætte, så der ikke kommer unødig kold luft ind. Hvis der kommer kold luft ind i boligen, kræver det mere opvarmning og det kan derfor komme til at koste dig dyrt i sidste omgang.
Det kan dog godt være svært selv at tjekke op på de ting, og du kan derfor overveje at søge hjælp hos en håndværker. Det kan ofte betale sig, da du så kan opdage den eventuelle skade i god tid og få det ordnet, så skaden ikke udvikler sig.

Begynd på juleindkøbene
Når du har fået styr på hængepartierne, og boligen er klar til vinteren, kan du overveje at tyvstarte lidt på juleindkøbene. Mange oplever desværre december som en stresset måned, hvor der er meget der skal nås, og som pensionist er det ikke undtagelse. Som pensionist er du måske vant til, at du ikke har travlt i hverdagen, så når december kommer kan der godt være meget at se til.
Men du kan komme lidt i forkøbet ved at begynde på juleindkøbene nu. Det virker måske lidt tidligt at starte på juleindkøbene, men butikkerne er i gang med at sætte deres julevarer frem, så du kan sagtens begynde at købe de første ting.

Julegaverne er måske lidt svære at købe nu, da det så ikke er sikkert de kan byttes. Men hvis du er sikker på en julegave, kan du godt overveje at købe den nu.
De juleting som du med sikkerhed kan købe nu, er fx hvis du mangler et juletræstæppe eller ikke har så meget julepynt. Du kan også begynde at købe lidt marcipan og nougat hvis du ser det på tilbud, så du er klar til at lave julekonfekt.
Hvis du starter på juleindkøbene nu, er du foran når vi kommer til december, og der kan dermed være mindre julestress.

Denne artikel er sponsoreret