Hjem > Blog

Derfor er det bedre at leje en bolig end at eje

21. januar 2018 15:40 177

Der kan være mange grunde til at udskifte sin ejerbolig med en lejebolig. Ifølge Boligninja, er det særligt det helbredsmæssige og det praktiske afgørende for, at man som pensionist vælger at udskifte ejerboligen med en lejebolig.

 

Vedligeholdelse

Det er ikke nogen hemmelighed, at det kan være hårdt at flytte fra det hjem, man har boet i hele ens liv. Det rummer mange gode minder og er ens sikre base. Det er sjældent en nem beslutning, men som tiden går, kan vedligeholdelse af hus og have godt gå hen og blive en pine.

 

Mange vil ofte kunne nikke genkendende til, at den store have gennem årene er blevet sværere at holde ved lige. Det kan være både hårdt og nedslidende og tager ofte mere tid end, hvad det gjorde en gang. Der er ingen skam i den erkendelse.

 

Mange ældre nyder godt af at finde sig en lejebolig med en mindre tilhørende have, med en altan eller som ligger i nærheden af fælles grønne arealer, parker eller skov.

 

Penge til andre goder

En anden årsag til at vælge at flytte i en lejebolig, kan være friheden til andre goder. Nogle holder af at bruge mere tid på at rejse, når de er blevet pensioneret og endelig har tiden til det. Mens andre gør det for at forsøde tilværelsen ved at have lidt ekstra at gøre godt med i hverdagen.

 

Fællesskab med andre ældre

Flere steder er det muligt at leje en seniorbolig. Disse boliger er indrettet specielt til ældre, så det er nemt at komme omkring i sit hjem. Områder med seniorboliger er også ofte præget af et godt fællesskab, hvor folk der har lyst til det, kommer hinanden ved.

 

Ikke alle ældre er dog berettiget til en seniorbolig. Uanset om man er det eller ej, kan man bruge www.boligninja.dk til at finde en bolig. Her kan man nemlig både finde ledige seniorboliger og almindelige lejeboliger i hele landet.